marți, 19 ianuarie 2010

Ritualicul conversației

[Placebo - Running Up That Hill]

[...] Aroma se învecinează cu cea de haș... dă senzația de plutire-n lumea personală, unde mă pot ascunde atunci, când restul... când par într-atât de depărtați, de... nicăieri. [...]Funingine.În jur: scrisorile zăbovesc pe dicționarul francez; imagini de cum-era-înainte le-am șters; ceasul italian, o pereche de boxe neutilizate, un teanc de mini-calendare de la fostul magazin, o lumânare în formă de bostan halloween-ian; un pix și-o foaie; cafeaua și paharul plin cu apă; un memory stick...

- Le privesc, fără să le observ. Îmi sunt străine, impersonale. Și toate-mi ocupă mare parte din suprafața biroului, la rândul lui, atât de nu-al-meu la ora asta.Fragil, univers muribund.O bufniță, cu ochi uriași, mă urmărește, din cealaltă parte a geamului. Îi întorc uitătura, dar ea e mai curioasă decât mă arăt eu acum. Chiar nu se sfiește deloc... Aroma cafelei e îmbătătoare. Și întreb:

- De ce atunci când subconștientul vrea să evite lumina, îmbracă un-ceva-de-prezent?

Se năruie sufletele... se metamorfozează, adulmecă pulberea veșniciei, și capătă un contur stupid de dureroasă amintire... unul vag.

- E oare contrar concepțiilor ordinare? E manifestarea asta un gol, în mintea umană? Sau o negare a realului?Apropierea zorilor cețoși.Abandonul simțămintelor, în ungherul, ascuns de aceeași mantie a vidului putregăit, curmează. Am deschis fereastra... cu o clipire, a ochilor ei enormi, pasărea își cântă străfulgerat sperietura. Îmi întoarce spatele.

- Păi, nimic nu e veșnic... decât... ( oftăm la unison ) poate... poate, doar negrul...

4 comentarii:

 1. Neg realul.Mi-am dat seama.
  Si da, " Negrul e vesnic ." Imi spusese o prea draga persoana odata ,care totusi ,paradoxal ,nu nega vesnicia Albului.


  Imi place piesa. :D

  RăspundețiȘtergere
 2. @Persephone: ... nu știam cine ești :) și, chiar citind de mai multe ori, am înțeles abia ce am știut cine... a scris.

  Ce de ce-uri... ce aiureală!

  RăspundețiȘtergere
 3. Pot sa iti raspund de ce -urilor in masura in care sunt in cunostiinta de cauza.

  By the way ,fotografia din sfarsit e absolut frumoasa.

  RăspundețiȘtergere
 4. @Persephone: M, cred că mă refeream doar la grupurile „ce-ci”... parcă mă posedau @-)

  RăspundețiȘtergere