sâmbătă, 11 februarie 2012

Nelegiuirea de-a mă desfășura

Sunt persoana de ultim moment.
Nu mă pune pe lista vreunui plan, am să fac tot posibilul să evit a face act de prezență.
Am s-apar... nu cu întârziere de „dă bine” ci cu nerv și ciudă că mi-am semnat sentința pentru acele câteva ore.

Sunt mereu în întârziere. Ca de exemplu, acum. Ar trebui să fiu deja în rândurile unei lucrări... chiar importante. O puteam scrie cu mult timp în urmă, dar am preferat vreo sută alte feluri de-am „pierde vremea” și al naibii de mult îmi place să o fac!


De ce există planuri și... chestii de trebuie îndeplinite?

Uite o contradicție în ce mă privește: mă încântă să lucrez, să servesc consumatorii, să le zâmbesc atunci când ar trebui să le dau o sticlă-n cap/introduc un pix într-un loc întunecat...
„Sunt oameni și oameni” - mi se tot repetă, când mai rostesc una de noroc! - că de!, îmi place să mă descarc prin cuvinte, cu atenție de om al străzii culese.
Na și cealaltă parte ce vrejul, abia ieșit în lumina soarelui, îl depune în mormântu-i: ora fixă - mă doboară pur și simplu! Ori, simplu fapt că, în ziua x - sunt, acolo! De parc-aș vedea gratiile celulei, cu ochii pușcăriașului abia trezit dintr-un vis frumos, pe-o plajă-n Jamaica!

Vin și completez!: odată ajunsă acolo, transform momentul în „de neuitat!”
În elementu-mi mă găsesc - prind numeroase detalii, pe care mintea mi le reține ca pentru atunci când porii mi-o vor traduce, și o simt asta cu întreaga mea suflare!


Știi ce mă distrează însă la haosul de mai devreme? Cu ceva timp în urmă (și parcă tot mai departe pleacă din mine), într-o situație similară, apărea inspirația cu o fulgerătoare dulceață de spirit!

Acum
? Parcă de dragul vremurilor ălora, îmi scriu aici frustrările cu gust amar și nu mă întorc la ceea ce trebuie de fapt să iscălesc!

Oricâtă plăcere dionisiacă aș găsi în știință, în cercetare, în lumea psihicului...
Uite-mă, singură, cu urechile mele de urs - cum îmi numește Mara căștile - păstrându-mă departe de toate sunetele blocului în care-mi duc veacul, cu toate cărțile împrăștiate pe parchet, unde șade și cana de cafea (m-am îndepărtat și de-amara mea, aproape nervoasă că nu pot s-o însoțesc de-o țigară și-așa că rămân ambele pustii), mai arunc câte-o privire ceasului.
... și am un examen mâine și mă gâdilă să-mi spun c-am obosit și merit pauze lungi și dese!


Și...

Un comentariu:

  1. Prima ta "pastila" pe care o citesc. Incitant..

    Anonimul sunt eu Nicu (Ciocan)

    RăspundețiȘtergere